Naalakkersuisut rækker råstofselskaberne en hjælpende hånd

Den 30. april godkendte Naalakkersuisut et oplæg, der sigter mod at styrke råstofindustriens finansielle position og sikre en fortsat interesse i mineralefterforskning i Grønland.

Naalakkersuisut har godkendt to konkrete tiltag:

  1. Udskydelse af betaling af den kvartalvise opkrævning for myndighedsbehandling i 2020, af udgifter i forbindelse med sagsbehandling af udnyttelsestilladelser og fremskredne efterforskningsprojekter. Betalingen bliver opkrævet ved afslutningen af 2. kvartal 2021.
  2. Mulighed for at sikkerhedsstillelse i form af kontant deponering delvist kan tilbageføres til rettighedshavere, som har stillet dette. Sikkerhedsstillelsen skal genetableres indenfor 2 år.

Disse godkendelser sker på baggrund af at Mineralmyndigheden og Naalakkersuisut forstår at den globale COVID-19 situation har en meget stor påvirkning på råstofindustrien og rettighedshavere i Grønland. Naalakkersuisut har tidligere godkendt en reduktion af efterforskningsforpligtigelser til nul kroner for 2020. Disse yderligere tiltag godkendt den 30. april vil hjælpe rettighedshavere med at fastholde deres projekter i Grønland i disse udfordrende omstændigheder.

For yderligere spørgsmål vedrørende ovenstående initiativer og godkendelser kontakt venligst Råstofstyrelsen, mlsa@nanoq.gl.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Scroll til toppen