Ny minister for råstofområdet

Den 29. maj 2020 gik de regerende politiske partier, Siumut og Nunatta Qitornai, i koalition med Demokraatit og dannede en ny koalition i Naalakkersuisut.

Denne nye koalition har ført til omstrukturering af administrationen samt tre nye ministre i regeringen fra det nye koalitionsparti, Demokraatit.

Råstofområdet hører nu under den nye Naalakkersuisoq for Erhverv og Mineralske Råstoffer, Jens Frederik Nielsen.

Naalakkersuisoq og den nye koalition er løbende forpligtet til at videreudvikle mineralindustrien i Grønland som anført i den nye koalitionsaftale:

”Det er tvingende nødvendigt, at Landskassens indtægter kommer fra flere erhverv. Råstofbranchen skal udvikles til at være en bærende søjle, og derfor gælder det om at forenkle råstoflovgivningen uden at gå på kompromis med miljø-, sikkerheds- og sundhedsmæssige krav. Dette vil gøre Grønland mere attraktivt at investere i. Efterforskningsaktiviteterne skal øges, og der skal gives flere udnyttelsestilladelser, så der kan etableres nye jobs og skatteindtægter.”

Mineralmyndigheden byder den nye Naalakkersuisoq for Erhverv og Mineralske Råstoffer, Jens Frederik Nielsen, velkommen og ser frem til at videreudvikle Grønlands mineralindustri.

For yderligere information om den nye koalition, se https://naalakkersuisut.gl/da/Naalakkersuisut/Nyheder/2020/05/290520-Ny-koalition-i-Naalakkersuisut.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Scroll til toppen