Yderligere lempelse af de økonomiske efterforskningsforpligtelser for år 2021 samt forlængelse af tilladelsesperioden

Den 17. august 2020 godkendte Naalakkersuisut et oplæg, der omfatter tre forhold om lempelser for efterforskningskrav for alle mineralske efterforskningstilladelser i Grønland.

Første forhold vedrører, at de økonomiske efterforskningsforpligtelser for alle mineralske efterforskningstilladelser, uanset alder, reduceres til 0 DKK i år 2021.

Andet forhold vedrører, at ikke opfyldte efterforskningsforpligtelser udskydes med ét år.

Det tredje forhold vedrører, at år 2020 udtages af tilladelsesperioden. Dette betyder med andre ord, at år 2021 ”sættes midlertidigt på pause” og medfører, at alle efterforskningstilladelser forlænges yderligere med ét år.

Beslutningen kommer på baggrund af, at Mineralmyndigheden i løbet af 2020 har fulgt den globale udvikling af COVID-19 tæt, og været i tæt kontakt med mineralindustrien. Da der på nuværende tidspunkt fortsat er uvished om, hvordan COVID-19 situation vil udvikle sig i det nye år, er forlængelsen af de tre ovenstående forhold med henblik på at skabe sikkerhed og ro blandt for rettighedshaverne i forhold til udviklingsmuligheden for deres respektive efterforskningsprojekter.

Godkendelsen af de ovenstående tre forhold er tiltænkt som en forlængelse af Naalakkersuisuts beslutning truffet i løbet af 2020.

Henvendelser vedrørende godkendelsen kan sendes til Råstofstyrelsens officielle e-mail mlsa@nanoq.gl.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Scroll til toppen